Argentinas ekspresident stilles for retten

Argentinas tidligere president Cristina Fernandez de Kirchner skal stilles for retten, anklaget for omfattende korrupsjon, bekrefter en føderal domstol.

Kirchner, som var Argentinas president fra 2005 til 2017, er tiltalt for å ha tatt imot titalls millioner dollar i bestikkelser.Dommeren fikk medhold i at ekspresidenten skal holdes i varetekt fram til rettssaken, men det vil hun slippe grunnet delvis parlamentarisk immunitet. Hun er nemlig senator og beskyttet av immunitet mot fengsling, men ikke straffeforfølgelse.I sommer stemte senatet for å delvis frata henne immuniteten for å kunne ransake ekspresidentens tre luksusboliger. Kirchner kan likevel ikke bli fengslet dersom hun blir funnet skyldig, med mindre immuniteten fjernes fullstendig.Domstolen har i tillegg beslaglagt verdier tilsvarende om lag 330 millioner kroner.Påtalemyndigheten mener Kirchner befant seg i sentrum av et omfattende korrupsjonsnettverk da hun var president fram til 2015. Systemet var angivelig etablert også da hennes ektemann Nestor Kirchner, som døde i 2010, var president. En rekke profilerte næringslivsledere og tidligere offentlige tjenestemenn er pågrepet i saken.(©NTB)