Befolkning på 5.332.000 når 2019 starter

Ved nyttår regner Statistisk sentralbyrå (SSB) med at befolkningen i Norge vil være på drøyt 5,33 millioner. Befolkningsveksten har ikke vært lavere på 13 år.

Prognosen innebærer at befolkningen har økt med 36.000 i 2018, en vekst på 0,7 prosent.– Dersom vi sammenligner over flere år vil dette bli den laveste befolkningsveksten siden 2005, skriver SSB i sin gjennomgang av tallene.Årsaken til den lave veksten er både færre innvandringer og gradvis lavere fødselstall.Det er Akershus og Oslo som har den høyeste veksten i folketallet, med henholdsvis 1,7 og 1,2 prosent. Lavest vekst har fylkene Finnmark og Sogn og Fjordane, som begge hadde en nedgang i folkemengden på 0,3 prosent.Norske politikere har lenge bekymret seg over lave fødselstall, og statsminister Erna Solberg (H) sa i høst at regjeringen vil se på tiltak som kan inspirere nordmenn til å få flere barn.(©NTB)