Belgias konge ber statsministeren om å bli i jobben

Kong Philippe av Belgia har bedt statsminister Charles Michel, som denne uken kunngjorde at han ville trekke seg, om å bli værende i jobben.

Kongen har godkjent Michels oppsigelse, men ber han likevel om å bli værende som leder av en midlertidig regjering fram mot det planlagte valget i mai.Det politiske Belgia har blitt kastet ut i en krise de siste to ukene etter at Michel kunngjorde sin avgang etter at flere partier fremmet mistillitsforslag mot ham.Statsministeren hadde vært under hardt press siden det største partiet i hans sentrum-høyre-regjering, N-VA, trakk seg i protest mot Belgias støtte til FNs globale migrasjonspakt.Enkelte parlamentarikere har tatt til orde for nyvalg, noe Michel også sa nei til. Det neste valget i Belgia skal etter planen holdes i slutten av mai neste år.(©NTB)