Biff «produsert i Norge» kom fra Botswana

Nortura kaller biffen sin «produsert i Norge», selv om den kommer fra Botswana, hvor den også er slaktet og skåret. Nå beklager de og endrer teksten.– Vi skjønner at dette kan virke forvirrende og beklager det. Vi har derfor sammen med Rema 1000 besluttet å endre merkingen til «pakket i Norge av Nortura SA for REMA 1000 AS», skriver Nortura i en epost til Nationen gjennom kommunikasjonsrådgiver Tanita Kveinå.Gunstein Instefjord, som er fagdirektør for handel i Forbrukerrådet, har sagt til avisa at det var på sin plass at Nortura ryddet opp i den merkingen.– Selv om regelverket for opprinnelsesmerking er fulgt, er dette en uryddig og forvirrende merking. Begrepet «produsert i Norge» blir både feil og unødvendig. Dette bør Nortura rydde opp i. God opprinnelsesmerking er viktig for mange forbrukere, siden det gir dem bedre mulighet til å ta egne valg, sa han.Det var i utgangspunktet ikke noe lovstridig over teksten, som Nortura har skrevet på Rema 1000-produktene, men det ble påpekt som veldig forvirrende for forbrukerne.Kjøttet kommer i hele fileter til Norge og skjæres i mindre biffer og pakkes på Nortura Rudshøgda.(©NTB)