Bilister får tilbakebetalt bomavgift etter tekniske problem

Flere tusen bilister har blitt belastet for rushtidsavgift på grunn av tekniske feil på Nord-Jæren. Nå får bilistene godskrevet rushtidsavgiften.

Bilister som har betalt eller er blitt belastet for rushtidsavgift på Nord-Jæren vil få godskrevet alt utover lav sats fra åpningen 1. oktober og fram til og med 7. desember, skriver Stavanger Aftenblad.Årsaken er at bomselskapet Ferde har hatt registreringsproblemer i de 38 bomstasjonene. Flere tusen bilister har blitt belastet for rushtidsavgift, selv om de ikke har passert noen av bomstasjonene i rushtiden 7 og 9 eller 15 og 17.Det er uklart hvem som har blitt feilbelastet. Derfor vil selskapet godskrive alle rushtidsavgifter for passeringer gjennom bomstasjonene, skriver avisen.Godskrivingen vil bli gjennomført i januar og februar.Vegdirektoratet har bestemt at det skal være pause i innkrevingen av rushtidsavgift fra og med 10. desember. Det er ikke kjent når den skal innføres igjen.(©NTB)