Bilister kan bli nektet å kjøre kolonner

Dersom du eller bilen er dårlig skodd eller ikke tilstrekkelig godt utstyrt for vinterfjellet, risikerer du å bli holdt igjen om det blir kolonnekjøring.

Snøstorm - Foto: AP

Når fjellovergangene bare holdes åpne for kolonnekjøring, er det som regel ganske gufne vær- og føreforhold. Derfor stilles det krav til dem som skal være med, skriver Motor.– Når det er mye trafikk over fjellet og det blir kolonnekjøring, kan ventetiden bli flere timer for å komme seg over. Da kan det være lurt å utsette reisen eller velge en annen vei, sier Birte Roverudseter i Statens vegvesen.Det er begrenset hvor mange som får være med i hver kolonne, blant annet ut fra hvor mange som kan reddes ut dersom kolonnen kjører seg fast. Dermed kan ventetiden bli lang – og kald.Brøytemannskapene har derfor mulighet til å stoppe bilister som ikke er godt nok forberedt. For dårlige dekk og tekniske mangler kan være en grunn til å bli avvist, men også mangel på varme klær og støvler for dem som befinner seg i bilen.(©NTB)