Senteret på den fem hektar store øya vil bli hjem for utlendinger uten oppholdstillatelse, utlendinger som av sikkerhetsmessige hensyn er utvist som følge av kriminalitet, fremmedkrigere og avviste asylsøkere som er dømt for brudd på straffeloven, våpenloven, knivloven eller narkotikaloven, skriver.– Selvfølgelig skulle vi helst ha kunne plassert avviste asylsøkere som har begått kriminalitet i fengsel, men det kan vi ikke. Derfor har vi vært superheldige å finne en øde øy, sier René Christensen i Dansk Folkeparti og fortsetter:– Det betyr at de ikke kan løpe rundt i lokalområdene og skape utrygghet når de er ute om natten og på kveldstid.Avgjørelsen ble tatt da den danske regjeringen og deres støtteparti, det høyrepopulistiske Dansk Folkeparti, kom fram til et forlik om statsbudsjettet fredag kveld.Innvandrerne vil flytte til øya, som i dag huser et forskningssenter for smittsomme sykdommer, i 2021.(©NTB)