Danske Bank spår økt butikkdød

Banksjef tror kjøpesentre skal slite.

Eivind Yggeseth

En analyse Danske Bank har gjort av 300 store nordiske detaljhandelsbedrifter, hvorav 90 norske, tegner et dystert bilde, skriver DN.- Vi ser en del trekk som gjør oss urolige. Enn så lenge har vi sett lite til kjøpesenterdøden, men vi er urolige for kjøpesentrene i distriktene som allerede sliter med fraflytting og lite besøk, sier Danske Bank-sjef Trond Mellingsæter.Han tror ifølge avisen at veksten i netthandelen bare er i startfasen.- Det er tøft allerede, men mye tyder på at det kommer det til å bli mye verre for mange i detaljhandelen, sier banksjefen.Senioranalytiker Eirik Melle i Danske Bank hevder overfor DN næringen må forstå at kundene er blitt langt mer kravstore.- Konkurransen har gjort folk bortskjemte med nær gratis transport og stadig kortere leveringstid. Dette er en trend som bare vil forsterke seg, sier han.