Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene andre juledag, onsdag 26. desember.

Magnus Carlsen. Foto: Morten Rakke / NTB scanpix
Næringsliv

14 år siden tsunamien i Indiahavet26. desember 2004 ble flere jordskjelv i Indiahavet utløst.Den første og kraftigste ble målt til hele 9,1 i styrke nord på Sumatra i Indonesia og forårsaker en tsunami som koster 226.000 mennesker livet i 14 land langs kysten av Indiahavet.Nord- og Sør-Korea med symbolsk markeringEn delegasjon fra Sør-Korea drar onsdag til Nord-Korea for å delta i en symbolsk markering for at jernbanen og veien mellom landene skal åpnes for ferdsel igjen.Sør-Korea har understreket at seremonien ikke betyr at arbeidet med å faktisk åpne vei- og jernbaneforbindelser er i gang, men at landene fremdeles forplikter seg til å jobbe mot at dette skal skje.Mubarak i retten igjenEgypts tidligere present Hosni Mubarak skal vitne i en rettssak som knyttes til folkeopprøret i 2011 under den såkalte arabiske våren.I dagene før Egypts president Abdel Fattah al-Sisi ble tatt til ed i sin andre presidentperiode før sommeren i år, var det en bølge av arrestasjoner i landet. Disse var folk som var involvert i opprøret i 2011.VM i hurtigsjakkMagnus Carlsen er blant deltakerne når det arrangeres VM i hurtigsjakk i St. Petersburg i Russland.Arrangementet skulle egentlig foregå i Saudi-Arabia, men ble flyttet til Russland. Inderen Viswanathan Anand holder tittelen i hurtigsjakk.(©NTB)

Nyheter
Næringsliv