Wall Street. Foto: Scanpix Chip East

DNB venter sterkere krone

DNB Markets tror fortsatt på to rentehevinger i Norge neste år, men ser én færre i USA. Kronen skal styrke seg mot en rekke valutaer, ifølge bankens makroteam.

DNB Markets' makroteam har i en ny utgave av Economic Outlook justert forventningene sine til verdens største sentralbanker.- Vi tror nå at Fed bare vil heve renten tre ganger neste år, ikke fire, skriver de i rapporten.Når det gjelder den europeiske sentralbanken tror de at den vil heve innskuddsrenten for for første gang i desember 2019.Utsiktene for Norges Bank holdes uendret med to rentehevinger ventet neste år. Det samme gjelder for den svenske Riksbanken der det er ventet et lignende mønster med rentehevinger i februar og september.Banken har valgt å senke prognosen for den 10-årige amerikanske swaprenten om 12 måneder med 25 basispunkter til 3,50 prosent.Mens den svenske kronen burde få moderat støtte fra starten av pengepolitikk-normaliseringen, ventes det at den norske kronen vil støtte fra høyere oljepriser.DNB venter at én euro vil koste 9,30 kroner om 12 måneder, mens én dollar vil koste 7,95 kroner..


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også