Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) lanserte kampanjen om egenberedskap sammen med Oslo kommune tidligere i høst.– Vi har fått mange henvendelser fra folk som ønsker å ha en brosjyre som de kan diskutere rundt middagsbordet, forteller DSB-direktør Cecilie Daae til NTB.På flere språkBrosjyren kommer på bokmål, nynorsk, samisk og engelsk. Materiellet finnes også på nettsiden .– Mange er ikke godt nok forberedt på å klare seg uten for eksempel strøm, vann og internett i noen dager. For de fleste av oss er det mulig å få til en bedre egenberedskap med noen enkle grep, sier Daae.Hun peker på at vi har blitt mer sårbare fordi vi er avhengige av blant annet strøm og døgnåpne butikker.– Vi har bygget mye sårbarhet inn i måten vi lever på, sier DSB-direktøren.Vil ikke spre fryktCecilie Daae understreker at DSB ikke ønsker å drive med noen skrekk-kampanje.– Vi har sammen med 40 ulike myndigheter laget kunnskapsbaserte råd. Det er ikke for å skremme den norske befolkningen, men det er viktig at folk tar innover seg at de også har et ansvar selv, sier hun.DSB-direktøren oppfordrer familier til snakke om ting som kan skje, for eksempel hva som kan være konsekvensene av ekstremvær, slik at man kan vært mentalt forberedt og ha en «plan B» ved slike situasjoner.Utstyr til tre dagerIfølge DSB bør man ha nok til å klare seg i tre dager. For hver person omfatter det blant annet ni liter vann, to pakker knekkebrød, en pakke havregryn, tre bokser middagshermetikk eller tre poser tørrmat og tre bokser med pålegg med lang holdbarhet.DSB råder oss også til å ha grill eller kokeapparat som går på gass, varme klær, pledd og sovepose, litt kontanter og jod-tabletter til bruk ved atomhendelser.(©NTB)