E-sigaretter trolig tillatt i 2019

I løpet av neste år kan det norske forbudet mot e-sigaretter ryke når EUs tobakksdirektiv blir en del av EØS-avtalen.

I dager ikke elektroniske nikotinholdige sigaretter tillatt, men det blir trolig endret i året som kommer, bekrefter Helsedepartementet overfor E24. Endringen skjer altså når EUs tobakksdirektiv også skal gjelde her til lands.– Det vil da innføres en egen registreringsordning for e-sigaretter. Prosessen er pågående og departementet forventer at EØS-innlemmelse vil skje i 2019», skriver departementet i en epost til avisen.I USA har de elektroniske sigarettene, som kan tilsettes blant annet fruktsmak, blitt svært populære, ikke minst blant unge.– Disse ferske tallene viser at USA står overfor en epidemi av ungdomsbruk av e-sigaretter, som truer med å fange en ny generasjon i nikotinavhengighet, sier USAs helseminister Alex Azar.Myndighetene i USA frykter helsefølgene av tidlig nikotinavhengighet. Nikotin kan skade en hjerne i utvikling og utsetter unge for kjemikalier som kan gi negativ helseeffekt. Samtidig kan risikoen for overgang til tradisjonell røyk øke, advarer det amerikanske mattilsynet.(©NTB)