Opphevingen gjelder for boligene i Vei 228, mens det fortsatt vil være permanent oppholdsforbud i området som gjelder boligene i Vei 222 og 226, opplyser.– Vi har hatt møte med NVE klokken 11 i dag. Beslutningen om å avslutte evakueringen og ferdsels- og oppholdsforbudet i Vei 228 er tatt på bakgrunn av værprognosene og de snøskredfaglige vurderingene til NVE, sier sysselmann Kjerstin Askholt.Askholt sier at boligene i Vei 222 og 226, ligger i området der det vil være permanent oppholdsforbud fram til snøen har gått til våren.– Det er i tråd med de beslutningene som vi har gjort for dette området tidligere, sier hun.Sammen med NVE vil Sysselmannen følge værsituasjonen i dagene fremover og gjøre eventuelle nye vurderinger dersom været påvirker skredfaren i Longyearbyen.Det er fortsatt stor snøskredfare på Nordenskiøldland. Det er store lokale forskjeller i snøforholdene, og Sysselmannen oppfordrer folk til å være varsomme og ta sine forholdsregler dersom de ferdes ute i terrenget.(©NTB)