Facebook saksøkt av myndighetene i Washington DC

IT-giganten Facebook er saksøkt for personvern-svikt av myndighetene i USAs hovedstad Washington.

FILE - In this March 29, 2018, file photo, the logo for Facebook appears on screens at the Nasdaq MarketSite in New York's Times Square. Facebook has announced its third and biggest purge of military-linked accounts in Myanmar, where critics have charged that the social network did too little to block inflammatory material that fueled communal hatred, particularly against the country's Muslim Rohingya minority. (AP Photo/Richard Drew, File) Richard Drew

Bakgrunnen for saken er brukeropplysningene som selskapet Cambridge Analytica fikk tilgang til for noen år tilbake.Facebook-brukernes opplysninger ble senere brukt til å utvikle digitale verktøy for å målrette politiske budskap. Disse ble brukt av britiske EU-motstanderne i forkant av brexit-avstemningen, og av Donald Trumps valgkampmedarbeidere i 2016.Justismyndighetene i Washington mener Facebook villedet brukerne og gjorde for lite for å følge med på apper utviklet av andre. Brukeropplysningene Cambridge Analytica fikk tak i, ble samlet inn ved hjelp av en app.Avsløringen av saken førte til at Facebook tidligere i år ble bøtelagt i Storbritannia.(©NTB)