Forsvarsmateriell og Sjøforsvaret er bekymret for at fregatten kan skli ut på dypere vann, ifølge Værforholdene i området der Helge Ingstad ligger havarert, påfører nå fartøyet mindre bevegelser, opplyser Forsvaret onsdag.Overvåkes kontinuerlig– Bevegelsene overvåkes kontinuerlig. Sikringer har blitt inspisert på land og under vann med fjernstyrte roboter. Vedlikehold av sikringer og eventuell forsterkning av sikringer vurderes fortløpende, opplyser Forsvaret.Forsvaret anslår at det tidligste tidspunktet for hevingen av fregatten vil være 25. desember. Værforholdene på havaristedet var gode fram til mandag ettermiddag. Da ble alle dykkeoperasjoner og arbeid ved fregatten stanset.– Krevende operasjonTirsdag ble alle missilene er fjernet fra dekk på den havarerte fregatten.– Hevingen av KNM Helge Ingstad er en krevende og kompleks maritim operasjon. Det er flere usikkerhetsmomenter som kan påvirke tidsplanen, blant annet værforhold, fartøyets stabilitet og risikoen for forurensning, sa prosjektleder for hevingen, Arild Øydegard, til tirsdag.Ifølge Øydegard arbeides det på spreng med å starte hevingen så snart som mulig.(©NTB)