I 2019 kan det bli billigere å reise på ferie

Økonomer spår styrket krone i 2019.

Flere av Norges fremste økonomer tror kronekursen vil bli vesentlig sterkere i 2019, noe som vil gjøre det billigere å reise på ferie, skriver Dagens Næringsliv.Sjefstarteg i SEB, Erika Blomgren, er en av dem som tror kronen vil styrke seg. Like før jul kostet en euro 9,9 kroner, og dersom sjefstrategen ifølge avisen får rett, vil kronekursen være på 9,2 mot slutten av 2019. Det tilsvarer en styrkelse på rundt syv prosent.- Vi tror på en gradvis sterkere krone i løpet av 2019, først og fremst fordi de fundamentale driverne blir enda sterke til neste år, sier Blomgren til DN.Spriket mellom prognosene til økonomene er imidlertid stort. Mens Kjetil Olsen i Nordea markets spår en kronekurs på 9,0 mot euro, ser Kjetil Martinsen i Swedbank ifølge avisen for seg at kronen holder seg svak og ender på en kurs på 9,70.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også