To barndomsvenner og to søskenbarn står bak den største utbyggingen av rorbuer i Lofoten i nyere tid. Vennegjengen kjøpte for ti år siden noen falleferdige rorbuer på holmen Hamnøy nært naturparadiset Reine i Lofoten, og de blir nå størst på rorbuer i Lofoten med 600 senger, skriver DN.- Vi har startet jazzfestival, Elijazzen, et ordspill på Eliassen rorbuer. Hvert år i slutten av april har vi styremøte, generalforsamling og jazzfestival. Da samler vi gode venner og forretningsforbindelser og lokalbefolkningen. Vi har dyktige musikere og et veldig profesjonelt opplegg, sier medeier og daglig leder Eirik Bræin Gikling i Eliassen Rorbuer, til DN.- Det var helt tilfeldig at jeg fikk høre det gjennom en kompis av Eirik. Jeg hadde aldri vært i Lofoten. Så ble jeg spurt om å være med som investor og sa ja. Og det har vært helt fantastisk, vi har tidoblet omsetningen på ti år, sier Torske, som eier 39 prosent av rorbuselskapet, til avisen.Eierne har ifølge avisen så langt investert 60 millioner kroner i 50 rorbuer på Hamnøy. De to neste årene investerer de ytterligere 40 millioner kroner på å bygge 60 nye rorbuer. I tillegg planlegger de å bruke 20 millioner kroner på å bygge 150 sengeplasser på Lydersen rorbuer - til sammen 600 senger.- Det er artig å lykkes. Det har vært en økonomisk opptur. Vi har flinke drivere. Og så har vi hatt litt flaks også, sier Torske til avisen.