Janet Yellen er bekymret for den neste finanskrisen

Janet Yellen. AP Photo

På en begivenhet onsdag kveld i Washington D.C. sa tidligere sentralbanksjef Janet Yellen at hennes største bekymringer er potensialet for reversering av økonomiske sikkerhetstiltak som ble innført etter krisen og økende bedriftsgjeld, ifølge Marketwatch.- Jeg er bekymret for at vi befinner oss i en avreguleringsmodus, og jeg ser mye press som bygges opp i systemet, for å virkelig svekke de grunnleggende beskyttelsene som ble opprettet i Dodd-Frank. Vi er et tiår etter finanskrisen, så det ville være bekymringsfullt og galt å gjøre, uttalte Yellen.Et av de viktigste spørsmålene er ifølge Yellen hvilke pengepolitiske verktøy som finnes for å møte den neste resesjonen. Selv om renten vil stige fra nullnivåene vi hadde i syv år, vil de sannsynligvis forbli relativt lave. Det betyr ifølge Yellen at pengepolitikkens tradisjonelle våpen ikke er tilgjengelig for å møte en ny nedgang i økonomien, skriver nyhetsbyrået.Som svar på spørsmål om høye nivåer av bedriftsgjeld mener hun at problemet ligner det som utløste finanskrisen.- Du hadde investorer som var ute etter avkastning og ønsket å holde verdipapirer som de trodde var trygge, men som hadde rimelig høy avkastning. Det er mange investorer i dette lavrentemiljøet som strekker seg etter avkastning.


Les også