Kilder: Kina klargjør for gjenopptakelse av USA-import

Kina har ifølge Bloomberg startet å forberede seg på å gjenoppta importen av soyabønner og flytende naturgass fra USA.Nyhetsbyrået viser til kilder med kjennskap til saken. I helgen ble det kjent at Kina, i henhold til den ferske "våpenhvile-avtalen" skal kjøpe store mengder jordbruksprodukter, industri- og energiprodukter fra USA med umiddelbar oppstart. Clarksons Platou Securities skrev i en oppdatering mandag at det sannsynligvis dreide seg om soyabønner, LPG og LNG.Nå skal altså forberedelsene til import av disse produktene være i gang, noe som også er det første klare signalet om at Trump-administrasjonens opplysninger om at Kina har gått med på å begynne å kjøpe utvalgte amerikanske varer. Detaljer som når kjøpene skal starte, og om tollsatsene på disse varene skal senkes, har foreløpig ikke kommet på det rene. Les også: - For shipping kan dette være enormt


Les også