Kinas eksportvekst avtar

China's President Xi Jinping attends a meeting with North Korean Foreign Minister Ri Yong Ho at the Great Hall of the People in Beijing, Friday, Dec. 7, 2018. (Fred Dufour/Pool Photo via AP)

Eksporten fra Kina økte med 5,4 fire prosent i november, sammenlignet med samme måned i fjor. Det er langt mindre enn Bloombergs forventninger.

Den amerikanske nyhetstjenesten hadde anslått en eksportvekst på 9,4 prosent de siste tolv månedene. Men handelskrig med USA og en regjeringsoffensiv for å takle gjelden på hjemmebane bidro til at tallene fra landets statistikkbyrå altså viste en langt mer beskjeden vekst.Importen økte med 3 prosent, også dette lavere enn forventet.Det samlede overskuddet i utenrikshandelen ble på 44,7 milliarder dollar, noe som tilsvarer rundt 380 milliarder kroner med dagens kurs. I oktober var handelsoverskuddet på 35 milliarder dollar.(©NTB)


Les også