54-årige Mohn lover i en pressemelding å sette fart og retning for universitetet – i samarbeid med studenter og ansatte.– Jeg har vokst opp sammen med UiS og sett den rivende utviklingen på nært hold, både fra utsiden og nå fra innsiden. Derfor har jeg ambisjoner på vegne av universitetet. Med en karriere i grensesnittet mellom akademia, næringsliv og samfunn, er jeg svært glad for denne flotte muligheten til å bruke kompetansen i en stor og meningsfylt ledergjerning, sier Mohn.Mohn er i dag professor i petroleumsøkonomi på Handelshøgskolen ved UiS. Han er utdannet samfunnsøkonom og har sin doktorgrad fra Universitetet i Stavanger. Han har også utdannelse i engelsk og historie.Styrets valg av Mohn var enstemmig.– Dette er en historisk dag, ved at vi har fått den første tilsatte rektoren for universitetet, sier nåværende rektor og styreleder Marit Boyesen.(©NTB)