<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lotteritilsynet saksøkt av pengespillselskap

Pengespillselskapet Trannel International saksøker Lotteri- og stiftelsestilsynet. Selskapet mener tilsynet forsøker å stanse Trannels spilletilbud i Norge.

    Publisert 10. des. 2018 kl. 08.38
    Oppdatert 10. des. 2018 klokken 08.40
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 207 ord
    /--330200720--/

    – Det er ikke noe annet valg enn å la domstolen avgjøre, sier advokat Anders Ryssdal i advokatfirmaet Glittertind til NRK.Han representerer selskapet som eier av det populære nettkasinoet Unibet og datterselskap av pengespillkonsernet Kindred-gruppen, som omsetter for mer enn 8,2 milliarder kroner årlig.Nå har Trannel stevnet staten og Lotteritilsynet. Selskapet mener tilsynet har trådd langt utover sine fullmakter i forsøkene på å stanse Trannels spilletilbud, som driftes fra utlandet.Trannel har ikke tillatelse til å drive pengespill i Norge, og anses derfor som et ulovlig pengespillselskap av norske myndigheter.NRK har vært i kontakt med Lotteritilsynet, som ikke kan kommentere spørsmål knyttet til et aktivt søksmål. Tilsynet henviser til Kulturdepartementet, som opplyser at de har mottatt stevning og vil følge den opp på vanlig vis sammen med Regjeringsadvokaten.Trannel International hevder blant annet at Lotteritilsynet skal ha overskredet egne fullmakter ved å involvere teknologigiganten Apple i striden mot selskapet. Ifølge Ryssdal har norske myndigheter kontaktet Apple for å begrense bruken av Kindreds mobilapper i Norge.Trannel reagerer også på Lotteritilsynets blokkering av pengeoverføringer til og fra bankkontoer tilknyttet Kindred-gruppen.Kulturdepartementet jobber nå med en ny pengespillov, som er ventet sendt ut på høring høsten 2019. I april ble det flertall på Stortinget for å gi Lotteritilsynet friere tøyler mot de internasjonale spillselskapene.(©NTB)