Marine Harvest og Cermaq må stenge opptil 17 anlegg

Må stenge opptil 17 anlegg i British Columbia.

Det er signert en intensjonsavtale mellom den provinsielle og føderale regjeringen, samt urbefolkninger og Marine Harvest og Cermaq, som skal gjennomføres fram mot 2023. Myndighetene i den canadiske provinsen opplyser at de vil beskytte villaksen på øygruppen Broughton Archipelago, skriver iLaks.Blant annet skal ti anlegg stenges i området innen slutten av 2022. Noen av disse vil stenges umiddelbart, mens andre vil gradvis fases ut. De syv resterende anleggene vil stenges i 2023 - så fremt ikke industripolitiske avtaler kommer på plass, skriver nettstedet.- Denne prosessen viser at når den provinsielle regjeringen og First Nations jobber sammen, og tar hensyn til bekymringene til den føderale regjeringen og næringen, så kan vi levere resulterer til beste for alle som bor og jobber her, sier British Columbias førsteminister, John Horgan.Marine Harvest opplyser ifølge iLaks at de ønsker å søke om å få flytte produksjonen til andre lokaliteter.