Nissan blir tiltalt

FILE - In this Jan. 9, 2017, file photo, Carlos Ghosn, Chairman of the Board and Chief Executive Officer of Nissan Motor Co., Ltd., speaks at the North American International Auto Show in Detroit. Nissan said Monday, Nov. 19, 2018, an internal investigation found Chairman Carlos Ghosn under-reported his income and he will be dismissed. (AP Photo/Paul Sancya, File) Paul Sancya

Nissan og bilgigantens tidligere styreformann Carlos Ghosn vil bli tiltalt for økonomisk kriminalitet.

Påtalemyndigheten vil også ta ut tiltale mot Ghosns høyre hånd Greg Kelly, noe som trolig skjer alt i neste uke, skriver den japanske avisen The Nikkei.De to anklages for å ha underrapportert Ghosns lønn, som i femårsperioden 2010 til 2015 skal ha vært til sammen 375 millioner kroner høyere enn det som ble oppgitt til skattemyndighetene.Ghosn og Kelly ble pågrepet 19. november og har sittet i varetekten siden.Ifølge The Nikkei har påtalemyndigheten besluttet at det også skal tas ut tiltale mot Nissan fordi bilgigantens sjef Hiroto Saikawa angivelig undertegnet dokumenter der Ghosns lønn ble diskutert.(©NTB)