Nissan-sjefen Ghosn må tilbringe julen i fengsel

Nissan-sjefen Carlos Ghosn må tilbringe jul og nyttår i fengsel etter at en domstol i Tokyo lørdag forlenget varetektsfengslingen av ham til 1. januar.

In this May 12, 2016, photo, then Nissan Motor Co. President and CEO Carlos Ghosn speaks during a joint press conference with Mitsubishi Motors Corp. in Yokohama, near Tokyo. Japanese media say Friday, Dec. 21, 2018, prosecutors press new allegation of breach of trust against Nissan ex-chair Ghosn, who is being detained in the Tokyo Detention Center. (AP Photo/Eugene Hoshiko) Eugene Hoshiko

Ghosn ble pågrepet 19. november og tiltalt for bedrageri. Han er anklaget for å ha unnlatt å oppgi en stor del av sin inntekt til skattemyndighetene for å slippe skatt. I tillegg er han anklaget for å ha overført privat gjeld til sin tidligere arbeidsgiver.64 år gamle brasiliansk-fransk-libanesiske Ghosn har i årevis vært en toppfigur i den internasjonale bilindustrien som leder for alliansen mellom Renault, Nissan og Mitsubishi.Både Nissan og Mitsubishi avskjediget ham etter at han ble arrestert, mens Renault besluttet å beholde ham som styreleder.(©NTB)