Nye Veier med prioriteringer for E39 og E6

Nye Veier vil prioritere å bygge ut E39 mellom Flekkefjord og Ålgård og på E6 mellom Ulsberg og Melhus, opplyser selskapet onsdag.

I tillegg opprettholdes prioriteringen av utbyggingen av E6 mellom Moelv og Øyer og mellom Kvål og Melhus, fremgår det i en pressemelding.For begge de nye strekningene gjenstår arbeid med optimalisering, noe som ifølge selskapet betyr å minske kostnadene og øke den samfunnsøkonomiske lønnsomheten.– Vi øker tempoet i arbeidet med å modne prosjektene, og forsikre oss om at alle samfunnsøkonomiske gevinster er tatt ut. Målsettingen er mer trafikksikker vei for pengene, raskere til brukeren, sier administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland.Strekningen mellom Ulsberg og Melhus sør for Trondheim er 6,4 mil lang, mens den anbefalte korridoren til ny E39 mellom Flekkefjord og Ålgård er 8,5 mil lang. I dag er lengden på denne strekningen 10 mil.Nye Veier er et statsaksjeselskap som overtok ansvaret for utbygging og drift av enkelte motorveier fra Statens vegvesen.(©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker