Renaults styre beholder Ghosn som direktør

Michel Euler

Styret i Renault beholder Carlos Ghosn som direktør. Ghosn er fengslet i Japan, tiltalt for å ha underrapportert inntekter.

Den franske bilprodusentens styre sier at en intern gjennomgang viser at Ghosn lønnspakke har vært i tråd med fransk lov.Ghosn har tidligere fått sparken som styreleder i Renaults japanske partner Nissan. Mandag ble det kjent at Ghosn og det japanske bilselskapet er tiltalt for å ha underrapport franskmannens lønn. I femårsperioden 2010 til 2015 skal den ha vært totalt 375 millioner kroner høyere enn det som ble oppgitt til skattemyndighetene.Ghosn og Kelly ble pågrepet 19. november og har sittet i varetekt siden. Samtidig som tiltalen ble tatt ut mandag, fikk Ghosn forlenget varetektsfengslingen.Lovbruddet har ifølge japansk påtalemyndighet en strafferamme på opptil ti års fengsel og 760.000 kroner i bøter.Ghosn har også blitt kastet som styreleder i Mitsubishi, en annen av partnerne i Renault-Nissan-alliansen.(©NTB)