Sjeføkonom: Ingen hast med å sette opp renten

Handelsbankens sjeføkonom, Kari Due-Andresen, er bekymret for den globale utviklingen.

Sjeføkonom i Handelsbanken, Kari Due-Andresen, er bekymret for at Norges Bank skal sette opp renten mens farten i verdensøkonomien er på vei ned, skriver Dagens Næringsliv.Sentralbanksjef Øystein Olsen har varslet at neste renteheving kommer i mars, men Due-Andresen mener det ikke er noe hast med å sette opp renten.- Jeg har to hovedinnvendinger: Både lønnsveksten her hjemme og den globale veksten kommer til å bli svakere enn Norges Bank tror, sier hun til avisen.Sjeføkonomen tror norsk økonomi kan klare å holde aktiviteten oppe til neste år, mye på grunn av investeringsveksten på norsk sokkel, men påpeker at internasjonalt begynner farten å avta tydelig. Hun mener derfor at det vil være fornuftig av Norges Bank å vente med å sette opp renten.- Det er veldig lite i norsk økonomi som tilsier at man må stramme inn, sier hun til DN.- Det at det går bra i norsk økonomi nå, er et øyeblikksbilde. Sentralbanken må tenke mye lengre enn som så, påpeker Due-Andresen.