Skuffende amerikanske makrotall

Både den økonomiske veksten og ordreinngangen i USA overrasket fredag. Men ikke til det positive. 

FILE- In this Feb. 17, 2017, file photo an American flag hangs on the front of the New York Stock Exchange in New York. The U.S. stock market opens at 9:30 a.m. EDT on Thursday, Aug. 30, 2018. (AP Photo/Peter Morgan, File) Peter Morgan

Et av fredagens høydepunkter sett med finansøyne var de endelige BNP-tallene for tredje kvartal fra USA.Ifølge Direkt Makro var den amerikanske økonomien ventet å vokse med 3,5 prosent i henhold til de foreløpige tallene, skriver TDN Direkt.Fasiten var imidlertid skuffende da veksten ble revidert ned til 3,4 prosent.Heller ikke ordreinngangen for varige goder levde opp til forventningene.Fasiten viste en oppgang på 0,8 prosent, halvparten av forventningen på 1,6 prosent, ifølge TDN Direkt.