<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sør-Korea ilegger BMW bot på 86 millioner kroner

Sørkoreanske myndigheter sier de vil avkreve bilprodusenten BMW 9,9 millioner dollar i bot og anmelde dem for måten de har håndtert brannfarlige biler på.

    Publisert 24. des. 2018 kl. 07.25
    Oppdatert 24. des. 2018 klokken 07.26
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 186 ord
    WILFRIED WULFF

    Den tyske bilprodusenten BMW har i høst tilbakekalt mer enn én million biler på verdensbasis grunnet et problem med eksosanlegget som BMW selv innrømmet «i ekstreme tilfeller kan føre til brann».Samferdselsdepartementet i Sør-Korea opplyser mandag at de etter fem måneders gransking har konkludert med at den tyske produsenten med vilje forsøkte å skjule de tekniske problemene og kunne vært raskere på ballen med å tilbakekalle kjøretøyene etter at meldinger om at 40 bilbranner i landet tikket inn tidligere i år.Ifølge påtalemyndigheten i Sør-Korea vil BMW få en bot på 9,9 millioner dollar, som tilsvarer rundt 86 millioner kroner etter dagens valutakurs. I tillegg vil de gå til sak mot BMW for mangelfull oppfølging av meldingene om bilbranner i landet.BMWs sørkoreanske kontor har ikke kommentert boten eller kunngjøringen om anmeldelse.Ifølge tidligere uttalelser fra BMW skal ingen ha blitt skadd i bilbrannene.Da selskapet i august tilbakekalte de første 480.000 bilene i Europa og Asia, kom de også med en offentlig unnskyldning til Sør-Korea for at rundt 30 BMWer tok fyr der tidligere i år. BMW hadde 23. oktober tilbakekalt i alt 1,6 millioner biler rundt om i verden.(©NTB)