Solvik-Olsen starter flyskole i USA

Den tidligere samferdselsministeren har blitt rekruttert til å starte en ny flyskole i USA.

- Det var litt tilfeldig at vi kom i kontakt. Vi satser på vår virksomhet i USA og vi så dette som en god mulighet, og han har jo bred erfaring fra samferdselsfeltet, sier Espen Høiby, adm. direktør i OSM Aviation til E22.Tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen skal ifølge avisen lede etableringen av flyskolen OSM Aviation Academy i USA. Flyskolen har siden etableringen av selskapet i slutten av 2011 ansatt piloter og kabinpersonale som igjen leies ut til en rekke flyselskaper. Nå satses det for fullt på å trene opp piloter selv. Satsingen vil skje fra OSM Aviations USA-kontor i Ft. Lauderdale, Florida. Ketil Solvik-Olsen flyttet til Alabama med familien i høst.- Jeg hadde jo virkelig ingen planer for hva jeg skulle gjøre da vi flyttet hit og min kone skulle jobbe her. Når Espen (Høiby, journ.anm.) tok kontakt og fortalte hva de ønsket å gjøre her med flyskolen var det veldig spennende og en god match for meg, sier Solvik-Olsen til E24.- Og du fortsetter som «satellitt-nestleder» i partiet fortsatt?- Jeg er vant til å jobbe mye, så det skal gå bra. Tidsforskjellen gjør jo at jeg har litt å spille på, sier Solvik-Olsen til avisen.