Ti pågrepet for hvitvasking i Danske Bank

Estiske myndigheter bekrefter at ti personer er pågrepet i forbindelse med anklager om hvitvasking av milliarder av kroner i Danske Bank.

Påtalemyndigheten opplyser at de forventer at flere vil bli pågrepet i saken.Forrige måned tok dansk Økokrim ut formell siktelse mot banken, som er anklaget for hvitvasking av flere milliarder danske kroner. Bakgrunnen for siktelsen er en internrapport der banken erkjenner å ha hatt dårlige kontrollrutiner fra 2007 til 2015 ved sin filial i Estland.Rundt 200 milliarder euro, nærmere 2.000 milliarder kroner, passerte i løpet av dette tidsrommet gjennom filialen, uten at verken kunder eller mistenkelige forhold ble tilstrekkelig gransket.Samtlige av dem som nå er blitt pågrepet skal ha vært tidligere kunderådgivere, som blant annet hadde som jobb å forhindre hvitevaskning i den danske storbanken.Minst én av de pågrepne skal være mistenkt for å ha mottatt bestikkelser, mens en annen mistenkes for å ha bistått vedkommende.(©NTB)