Omsetningen i uke 48 gikk ned med 4,2 prosent sammenlignet med samme uke i fjor. Korrigert med én handledag mindre i år, er nedgangen på 0,5 prosent, ifølge tall fra Virkes julehandelsindeks.Mange pynter til jul ved inngangen til desember og tall fra Kvarud Analyse viser at butikker innen hus og hjem har klart seg best med en omsetningsøkning på 1,1 prosent de siste tre ukene. Likevel ser vi en nedgang på 5,5 prosent i uke 48.Black Friday-pause- Det kan se ut til at mange har tatt en liten handlepause etter en hel uke med gode tilbud og Black Friday. Det er som ventet, sier Bror William Stende, direktør for Virke Faghandel.Omsetningen i butikkhandelen i kjøpesentrene gikk ned med fem prosent i uke 48, mens kjøpesentrenes øvrige virksomheter med tilbud av tjenester og servering, hadde en vekst på 4,1 prosent.All-time highSamtidig rapporter Posten om all-time high i antall pakker som hoper seg opp. - Vi ser at veksten i norske nettbutikker er fallende, mens utenlandsk netthandel øker. Sett i lys av Postens tall, kan mye tyde på at stadig mer av julehandelen skjer utenfor Norge.Posten meldte onsdag om at det tirsdag kveld lå 290.000 pakker i Post i Butikk - over 100.000 flere enn normalt. Neste uke er det ventet rekordhøyt antall pakker i Post i Butikk, trolig godt over 300.000.