Vi drikker mer alkohol

Rusbrus går mest opp.

Alkoholomsetningen målt i antall liter ren alkohol økte med 0,5 prosent i årets tredje kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Rusbrus går mest opp.Samtidig har også salget av vin og øl økt, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).I årets tredje kvartal 2017 var omsetningen av alkoholliter på omtrent 6.467.000. Tallet angir mengden omregnet til antall liter ren alkohol. I samme periode i år har den vært 6.503.000 alkoholliter.For rusbrus har økningen vært 5,6 prosent.– Selv om den prosentmessige rusbrusomsetningen har økt såpass mye, tilsvarer dette fortsatt en svært liten andel av den totale alkoholomsetningen, da det blir solgt minst rusbrus, skriver SSB. Rusbrussalget ligger fortsatt 14,2 prosent lavere i tredje kvartal enn i andre kvartal i år.Salget av øl fortsetter å øke, og det utgjør 46,2 prosent av alkoholomsetningen målt i alkoholliter. Økningen fra tredje kvartal i fjor til samme periode i år var 0,1 prosent.Det eneste som har blitt redusert, er salget av brennevin, som falt med 0,8 prosent.Tallene omfatter ikke taxfree og grensehandel, understreker SSB.(©NTB)