Fagforbundets leder fløy på første klasse mens LO-lederen satt på andre

Fagforbundets leder, Mette Nord, fant seg en plass fremst i flyet da hun mandag dro til Finland sammen med ledelsen i LO og Ap.

Bak henne på andre klasse satt LO-leder Hans-Christian Gabrielsen og Ap-leder Jonas Gahr Støre, skriver Dagsavisen.Nord sier hun skjønner at det kan virke elitistisk at hun reiser alene på første klasse.– Det høres ut som om det er luksus å reise business, men vi reiser tre-fire ganger i uken, og det er ganske ubekvemt. Det kan selvfølgelig fortone seg som en type elitetenkning, men det er det ikke ment som. Det er ment som en måte å ivareta fleksibiliteten på, slik at vi kan endre billetten fort uten at det koster ekstra, sier hun.Det var på vei til den årlige Samak-konferansen at Mette Nord mandag morgen tok et Finnair-fly fra Gardermoen til Helsingfors i Finland sammen med store deler av fagbevegelsen, Arbeiderpartiet og Presse-Norge.– Jeg trenger fleksibiliteten en slik billett gir, men jeg har ikke behov for noe luksus, sier fagforeningslederen til Dagsavisen.(©NTB)


Les også