Fiat Chrysler må betale milliardbot etter utslippsjuks

Fiat Chrysler må betale mer enn 650 millioner dollar – om lag 5,5 milliarder kroner – for å ha jukset på utslippstester på dieselbiler, opplyser kilder til AP.

Nyhetsbyrået AP får opplyst at den italiensk-amerikanske bilprodusenten må betale rundt 311 millioner dollar i bøter til den amerikanske regjeringen og delstaten California. I tillegg må de betale om lag 280 millioner dollar i kompensasjon til bileiere. Ytterligere 72 millioner dollar må betales i krav for andre delstater.Ifølge amerikanske myndigheter var 104.000 Jeep Grand Cherokee og Ram pickuper, produsert mellom 2014 og 2016, utstyrt med en ulovlig programvare som manipulerte utslippstallet på dieselbilene. Ifølge AP kontrollerte programvaren forurensning under tester i laboratorium, men ble slått av under visse omstendigheter når bilene kjørte på veiene.Bilprodusenten ble saksøkt av det amerikanske justisdepartementet og en rekke eiere av dieselbiler.Fiat Chrysler nekter for å ha gjort det de er anklaget for.(©NTB)