In this Monday, Jan. 7, 2019, photo, new electric-powered taxis are seen in Shenzhen city, south China's Guangdong province. One of China's major cities has reached an environmental milestone, an almost all electric-powered taxi fleet. The high-tech hub of Shenzhen in southern China announced at the start of this year that 99 percent of the 21,689 taxis operating in the city were electric. (AP Photo/Vincent Yu) Vincent Yu

Nesten alle taxier i Shenzhen er nå elektriske

Den kinesiske storbyen Shenzhen har nådd en milepæl: 99 prosent av byens taxier er nå elektriske.

I storbyen som grenser til Hongkong, går 99 prosent av byens drøyt 21.600 taxier bare på strøm.Shenzhen er den andre byen i Kina hvor nesten alle taxiene er elektriske. Taiyuan, med 4,3 millioner innbyggere, har hatt el-taxier siden 2016.I 2017 ble alle bussene i Shenzhen, som har 12 millioner innbyggere, elektriske. Shenzhen er en av 13 kinesiske byer hvor man forsøker å få ned luftforurensningen ved å innføre alternative energikilder på offentlig transport.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også