- Oljeindustrien vil trenge mer folk

Jobbanalytiker spår gode tider for jobbsøkere. Spesielt innen olje og oppdrett.

Basert på aktiviteten på FINN jobb det siste kvartalet, prognosen for olje, utviklingen i eiendomsmarkedet og norsk økonomi, anslår jobbanalytiker Christopher Ringvold i FINN at stillingsmarkedet vil øke med 10 prosent i 2019. Det opplyste Finn tidligere denne ukn. Da Finn spådde utviklingen for 2018 i desember 2017 var beregningen 7 prosent, og endte på 10 prosent vekst. Da, som nå, er det gode utsikter for norsk næringsliv, og det ser ut til at det er bransjene som allerede gjør det godt som kommer til å gjøre det enda bedre, ifølge Finn.no. - Det betyr at oljeindustrien og oppdrettsnæringen kommer til å trenge mer folk. Behovet for teknologer har ligget der hele tiden, men det ser også ut til at markedet er helt umettelig, sier Ringvold. I 2018 ble det lyst ut rundt 231.000 stillinger på FINN, og det var olje-, offshore- og shipping-bransjen som økte mest, med over 78 prosent flere utlyste stillinger i 2018 sammenlignet med 2017. Ringvold mener veksten vil fortsette inn i 2019. - Allerede nå ser vi at det er lyst ut 23 prosent flere ledige stillinger innen olje, offshore og shipping enn i hele januar i fjor, så dette er en bransje som virkelig har økt rekrutteringstakten de siste månedene, sier Ringvold. Bygg og anlegg er bransjen som lyste ut flest ledige stillinger i 2018, med over 40.000 utlysninger. Fremover blir det spennende å se om de vil fortsette rekrutteringstakten. - Uansett har vi tro på at det blir hyggelige tider for ingeniører fremover, avslutter Christopher Ringvold.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også