Restaurant på Hamar saksøkes av Olav Thon

Olav Thon saksøker restauranten Stortorvet Gjestgiveri på Hamar, fordi han mener eierne har kopiert både navn og logo fra spisestedet han eier i Oslo.

– Thon mener at restauranten har tatt både navn og logo fra restauranten i Oslo. Spørsmålet i saken er dermed retten til navn og logo, sier advokat Christian J. Aubert til E24.Aubert hevder at Stortorvets Gjæstgiveri i Grensen i Oslo oppsto rundt år 1700 og at det derfor har oppnådd beskyttelse og enerett etter varemerkeloven. Navnet er samtidig registrert i Patentstyret for industrielt rettsvern.Restauranten i Oslo skrives med Stortorvets Gjæstgiveri med en «s» og «æ», mens på Hamar skriver de Stortorvet Gjestgiveri uten «s» og med «e».Selskapet som står bak restauranten på Hamar, Madriku AS, mener at ordlyden er beskrivende, og at det derfor ikke kan registreres i Patentstyret.– Stortorv finnes i mange norske byer, og gjestgiveri er en helt ordinær betegnelse for serveringsvirksomhet, sier advokat Terje L. Michaelsen til E24.Partene møtes i retten i begynnelsen av februar.(©NTB)


Les også