Flygeleder tårnet på Landvetter Gøteborg

«Shutdown» rammer flyvninger

Flygeledermangel stenger New York-flyplass for ankomster.

Ankomster til New York-flyplassen LaGuardia er stengt som følge av mangel på flygeledere, forårsaket av nedstengningen i offentlig sektor.Ankomstene ble stanset like før klokken 10 lokal tid fredag, det vil si klokken 16 norsk tid. Den amerikanske luftfartsmyndigheten FAA viser til sykemeldinger blant flygelederne.FAA viser også til sykemeldinger blant flygeledere i Florida.Videre er det forsinkelser ved New York-flyplassen Newark Liberty og den internasjonale lufthavnen i Philadelphia, skriver Wall Street Journal .Nedstengningen som president Donald Trump beordret 22. desember, pågår fortsatt. Rundt 800.000 offentlig ansatte er enten permittert eller går på jobb uten lønn. Flygeledere er blant yrkesgruppen som er rammet, melder BBC.Torsdag sendte fagforeninger i amerikansk luftfart ut en advarsel om sikkerhetsrisiko som følge av nedstengningen.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også