President Donald Trump talks with reporters on the South Lawn of the White House before departing for the American Farm Bureau Federation's 100th Annual Convention in New Orleans, Monday, Jan. 14, 2019, in Washington. (AP Photo/ Evan Vucci) Evan Vucci

Shutdown truer vekst i USAs økonomi

Det hvite hus innrømmer at den delvise nedstengningen påfører den amerikanske økonomien langt større skade enn ventet.

Det hvite hus' råd for økonomiske rådgivere har doblet anslagene om hvor mye den økonomiske veksten i landet blir tapt ukentlig som følge av den delvise nedstengningen av den amerikanske stat, skriver New York Times.Nedstengningen, som nå er i sin fjerde uke, har blant annet ført til at 800.000 statlige ansatte ikke får utbetalt lønn, inkludert ambassadepersonale.President Donald Trump har flere ganger fremhevet landets økonomiske tilstand som en av administrasjonens suksesshistorier, men nedstengningen kan føre til dårligere økonomi.Tirsdag ble titusener av offentlige ansatte nødt til å jobbe uten lønn med behandling av selvangivelser, flytrafikk og sikring av mat og medisin. Det var Trump-administrasjonen selv som kalte de ansatte tilbake i et forsøk på å dempe effekten av nedstengningen.Det var også Trump som iverksatte nedstengningen da han nektet å skrive under på budsjettet 22. desember, fordi det ikke inneholdt de 5,7 milliarder dollarene han vil ha til bygging av grensemur. Demokratene mener den humanitære krisen han omtaler ved grensen, er delvis en konsekvens av hans egen politikk.Trump sa 11. desember at han kommer til å være stolt over å stenge ned deler av offentlig sektor. Forrige fredag sa han at han fortsatt står inne for uttalelsen.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også