Styringsrenten forblir trolig på stedet hvil

Eksperter har ingen tro på at Norges Bank rører styringsrenten torsdag.

Næringsliv

– Jeg tror renten vil ligge uendret. Inflasjon, konjunkturutsikter og usikkerhet i verdensøkonomien og delvis i norsk økonomi tyder alt på at renten vil ligge der den er nå, sier professor Ola H. Grytten ved Norges handelshøyskole til NTB.Renten ble satt opp fra rekordlave 0,5 til 0,75 prosent i september i fjor. Årsaken til at renten er på vei oppover, er god vekst i norsk økonomi. Forrige pengepolitiske rapport kom i desember.– Denne gang er det mellommmøte, og da blir det vanligvis ingen renteendring. Ingen store endringer har skjedd heller, så uendret rente fremstår som en sikker prognose, sier professor Steinar Holden ved Universitetet i Oslo til NTB.– Derimot er det varslet en renteøkning i mars, og vi må regne med at den kommer som varslet, legger han til.I tillegg ligger det an til ytterligere en renteøkning i år, trolig i september.Rentebeslutningen kunngjøres klokka 10 torsdag.(©NTB)

steinar holden
rente
rentemøte
styringsrenten
norges bank
Nyheter
Næringsliv
Makro