Tysk økonomi skuffer

Tysk økonomi bremset opp.

Tysk økonomi vokste i fjor med 1,5 prosent, viser offisielle tall fra myndighetene. Regjeringens siste prognose lød på 1,8 prosent.Fjorårets vekst var dermed lavere enn i 2017, da tysk økonomi la på seg 2,2 prosent. Det samme var tilfelle i 2016.Den tyske regjeringen nedjusterte i oktober sin tidligere vekstprognose for 2018 og 2019, men prognosen for fjoråret viste seg likevel å være for optimistisk.Myndighetene forventet opprinnelig 2,3 prosent vekst i 2018, men nedjusterte dette til 1,8 prosent i oktober og endte opp med 1,5 prosent.Prognosen for inneværende år lød opprinnelig på 2,1 prosent, men er også nedjustert til 1,8 prosent.– En viktig grunn til dette er det svakere internasjonale handelsmiljøet, het det i en uttalelse fra det tyske finansdepartementet i oktober.Tyskland er verdens tredje største eksportør, og i fjor utgjorde eksport drøyt 47 prosent av landets bruttonasjonalprodukt (BNP).(©NTB)