Weinstein og hans forsvarer skiller lag

FILE- In this Oct. 11, 2018 file photo, Harvey Weinstein, left, talks with his attorney Benjamin Brafman during his hearing in a New York City courtroom. The high-profile criminal defense lawyer is leaving the movie producer's rape case weeks after failing to get the charges dismissed. Brafman filed court papers on Thursday, Jan. 17, 2019, asking to withdraw as Weinstein's lawyer. (Steven Hirsch New York Post via AP, Pool, File) Steven Hirsch
Næringsliv

Den voldtektssiktede filmgiganten Harvey Weinstein og hans forsvarsadvokat Benjamin Brafman skiller lag kun noen måneder før saken skal opp for retten.Weinstein og Brafman kunngjorde nyheten i en felles uttalelse torsdag, og framholder at de skilte lag på vennskapelig vis. Det er ventet at Weinstein får en ny forsvarer i løpet av en uke.Filmmogulen er siktet for ett tilfelle av voldtekt og ett tilfelle av overgrep. I tillegg er han anklaget av over 70 kvinner i Hollywood-miljøet for seksuell trakassering, overgrep og voldtekt. Weinstein risikerer livstidsstraff.I oktober valgte påtaleansvarlige i saken å droppe deler av siktelsen etter at Brafman lykkes i å bevise at etterforskere påvirket et vitne. Men Brafman skal ha vært skuffet da en dommer nektet å avvise hele saken i desember.Saken skal opp for retten i mai.(©NTB)

harvey weinstein