Amedia og Bonnier kjøper svenske Mittmedia

Det svenske lokalaviskonsernet Mittmedia AB, som har 28 aviser, er kjøpt av Amedia og Bonnier News Group. Handelen ble offentliggjort i Stockholm fredag.

– I partnerskap med Bonnier ønsker Amedia aktivt å bidra til å utvikle de 28 sterke lokalavisene i Mittmedia. Vi er glad for at Amedias resultater og erfaringer fra satsingen på lokalaviser i Norge nå vil bidra til å styrke lokalaviser også i vårt naboland, sier konsernsjef Are Stokstad i Amedia i en pressemelding.Bonnier News vil eie 80 prosent og Amedias 20 prosent av Mitt Media AB. Transaksjonen forutsetter godkjenning av de svenske konkurransemyndighetene.– Vi tror på kvalitetsjournalistikken. Med dette oppkjøpet tar vi et nytt skritt i vår felles satsing på å bygge digitale brukerinntekter og dermed skape de beste forutsetningen for journalistikkens utvikling i en stor del av Sverige, sier administrerende direktør Anders Eriksson i Bonnier News Group.Mittmedia omsatte i 2018 for 1,9 milliarder svenske kroner og eier i tillegg til abonnementsavisene blant annet ni gratisaviser.Ifølge Medier24 har det vært en flere uker lang dragkamp mellom norske Polaris Media og Bonnier om å kjøpe Mittmedia.(©NTB)