Bank: Tysk økonomi på vei ned

Det er flere indikatorer som tilsier at Tysklands økonomi er på vei ned.

Det er en fare for at Tysklands økonomi er inne en lavkonjunktur når statistikkbyrået i landet kommer med fjorårets siste kvartalstall, ifølge Deutsche Bank.Banken sier i en uttalelse at det er flere indikatorer som tilsier at Tysklands økonomi er på vei ned. Økonomisk politisk usikkerhet i verden pekes på som en av årsakene.Deutsche Bank landet formelt vil være inne i en resesjon når Tysklands statistikkbyrå til uken publiserer tallene for landets brutto nasjonalprodukt (BNP) fra fjerde kvartal neste uke. Resesjon er en økonomenes betegnelse på en periode der BNP faller i to eller flere kvartaler på rad.Europas største økonomi gikk ned 0,2 prosent i tredje kvartal 2018. Den gangen ble problemer i den viktige bilindustrien trukket fram som årsaken til nedgangen.Deutsche Bank tror nedgangen vil være lik også i første kvartal 2019. De peker på brexit og bekymringen rundt veksten i Kina.Forrige uke reduserte den tyske regjeringen sin vekstprognose for BNP fra 1,8 prosent til 1 prosent på grunn av brexit og den siste utviklingen i handelskrigen mellom USA og Kina.(©NTB)