Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene lørdag 23. februar.

Nye demonstrasjoner i FrankrikeDen såkalte gule vester-bevegelsen går ut i gatene i franske byer for 15. lørdag på rad.Bevegelsen har begynte som en protestaksjon mot økende priser på drivstoff og høyere levekostnader. Den oppsto uten offisiell ledelse eller tilknytning til politiske partier eller fagorganisasjoner.Presidentvalg i NigeriaAfrikas mest folkerike land og største økonomi Nigeria velger ny president og nasjonalforsamling. Valget skulle ha blitt holdt 16. februar, men ble utsatt med en uke.Sittende president Muhammadu Buhari fra partiet All Progressive Congress (APC) håper på gjenvalg.Forsøker å levere hjelpVenezuelas opposisjonsleder Juan Guaido forsøker lørdag å få hjelpesendinger som står i den colombianske grensebyen Cúcuta, inn i Venezuela.Guaido hevder 300.000 venezuelanere kommer til å dø dersom ikke forsyningene slipper inn i landet. Hjelpen er donert av USA.Senterpartiet har fylkesmøterMøre og Romsdal Senterparti holder fylkesårsmøte i Molde.Også Buskerud Senterparti holder fylkesårsmøte. Møtet holdes på Sundvolden Hotel.Ski-VM i ØsterrikeDet er skiathlon for kvinner og menn i VM i Seefeld, hvor kvinnene har start klokken 11 og mennene har start klokken 12.30.Kvinnene skal gå til sammen 15 km (7,5 km klassisk + 7,5 km fri), mens mennene skal gå til sammen 30 km (15 km klassisk + 15 km fri).(©NTB)


Les også