Har beslaglagt 15 tonn kokain

Foto: DEA.gov

15 tonn kokain er beslaglagt av amerikansk kystvakt.

Den amerikanske kystvakten har beslaglagt 15 tonn kokain fra 21 båter i Stillehavet i løpet av de siste tre månedene.De 21 fartøyene, blant dem både fiskebåter og hurtiggående båter, ble stanset av amerikansk kystvakt i Stillehavet utenfor Mexico og Sentral- og Sør-Amerika i løpet av de siste tre månedene, opplyser kommandørkaptein Michael Sharp.Tirsdag ble beslagene fraktet i land i Fort Lauderdale i delstaten Florida. Sharp oppgir verdien på partiet til rundt 466 millioner dollar.I løpet av de siste årene har kystvakten i USA beslaglagt 600 tonn kokain og pågrepet 1.200 mistenkte til sjøs, opplyser kystvaktens øverstkommanderende, admiral Karl Schultz.Schultz sier mesteparten av kokainbeslagene har sin opprinnelse i Colombia og at smuglernes mål er å frakte stoffet til USA.(©NTB)