Kina slår tilbake etter anklager om Visma-hacking

– Kina har aldri bidratt til å stjele bedriftshemmeligheter, skriver landets norske ambassade etter anklager om kinesisk hacking av IT-selskapet Visma.

– Denne typen vilkårlige beskyldninger mot Kina er en klisjé og ikke engang verdt å tilbakevise, slår ambassaden i Oslo fast i en uttalelse sendt til NTB.Bakgrunnen er et datainnbrudd mot det norske IT-selskapet Visma. En granskning av hendelsen, som selskapet Recorded Future har gjort, peker i retning av at hackere som jobber på vegne av kinesisk etterretning sto bak.– Kinas myndigheter har aldri deltatt i, eller støttet andre i, å stjele bedriftshemmeligheter i noen som helst form, skriver ambassaden i uttalelsen.Det understrekes at også Kina i stor grad blir utsatt for cyberkriminalitet og hacking.– Men Kina støtter også tydelig opp om cybersikkerhet og har med stor kraft kjempet mot og slått ned på alle typer cyberspionasje, skriver ambassaden.– Vi forutsetter at det internasjonale samfunnet deltar i dialog og samarbeid for å håndtere cybersikkerhetstrusler og bevare felles interesser basert på gjensidig respekt, likhet og felles nytte, skriver ambassaden.Visma har hovedkontor i Oslo og over 8.000 ansatte på verdensbasis. Datainnbruddet skjedde i fjor høst, men ble først kjent onsdag. Hackerne fikk tilgang til interne passord og brukernavn, men kom seg ikke inn i kundenes systemer.(©NTB)