Kosmetikkgigant får millionbot

Får millionbot for falske øyevipper fra Nord-Korea.

Et amerikansk kosmetikkselskap er ilagt en bot på 1 million dollar for ulovlig import av falske øyevipper laget med materialer fra Nord-Korea.Mellom 2012 og 2017 importerte E.L.F. Cosmetics 156 sendinger med falske øyevipper fra Kina, opplyser det amerikanske finansdepartementet. Det som har skapt problemer for selskapet, er at to av de kinesiske leverandørene brukte materialer som var kjøpt inn fra Nord-Korea og dermed er omfattet av amerikanske sanksjoner.E.L.F. kontroll av leverandørene klarte ikke å avdekke at 80 prosent av øyevippesettene fra de to leverandørene inneholdt materiale fra Nord-Korea, heter det i departementets uttalelse.Selskapet risikerte gebyrer på opptil 40 millioner dollar, men departementet har tatt hensyn til formildende omstendigheter, inkludert det bregensene omfanget og at det var E.L.F. selv om varslet om saken. Dermed endte selskapet med en bot på 1 million dollar, som tilsvarer rundt 8,4 millioner kroner til dagens kurs.(©NTB)